Pasta ai frutti di mare

ImageImage

Een heel makkelijk te bereiden gerechtje; pasta (fussili) met zeevruchten en een zelfgemaakt tomatensausje. Nog makkelijker als het sausje kant-en-klaar uit een potje komt.

Ingrediënten & bereidingswijze

350 gr fussili pasta
500 gr zeebanket
1 rode paprika
viskruiden

Voor de saus:
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
2 teentjes knoflook
specerijen (basilicum, oregano, Italiaanse kruiden, zout, peper)
olijfolie

Laat de pasta gaar worden in hetend water volgens de bereidingswijze op de verpakking.  Laat het zeebanket ondertussen sudderen in een koekenpan met wat olijfolie en viskruiden. Snijd de rode paprika in kleine blokjes en voeg deze toe aan het zeebanket, laat het geheel koken op een laag pitje.

Voeg de tomatenpuree, de gepelde tomaten en specerijen in een pan en voeg al roerend de olijfolie toe (de saus hoort niet te waterig te zijn, zorg er dus voor dat je niet te veel olijfolie gebruikt). Pers de teentjes knoflook fijn en voeg deze aan het sausje toe. Goed doorroeren.

Wanneer alles gaar is, voeg je de saus toe aan het zeebanket en ben je klaar om te eten!

Advertisements

2 thoughts on “Pasta ai frutti di mare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s