Monchou taart

Vandaag een heerlijke monchoutaart gemaakt met een goede vriendin. We hebben de kersen ook als vulling gebruikt en het resultaat is echt overheerlijk, écht overheerlijk..

Edit:

Bij deze het recept waar om gevraagd werd. Ik gebruik gewoon een standaardreceptje hoor, maar hij laat mij nooit in de steek en hij blijft heerlijk!

Ingrediënten & bereidingswijze

  • 60 gr roomboter
  • 1 pakje biscuits (ik heb de reguliere theebiscuitjes gebruikt van de AH, je kunt ook voor Bastognekoeken kiezen maar die vind ik persoonlijk een iets te overheersende smaak hebben, je moet zelf gewoon kijken wat het prettigst werkt voor jou)
  • 2 pakjes Monchou roomkaas
  • 120 gr basterdsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 of 2 blikken vlaaifruit (ik heb kersen gebruikt)
Verkruimel de biscuit en verhit deze in een pan met de roomboter. Verdeel dit mengseltje goed over de bodem van de springvorm, druk aan met een lepel en laat dit voor minstens 15 minuten afkoelen in de koelkast.
Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker. Meng vervolgens de basterdsuiker met de monchou in een andere (beslag)kom en klop deze tot een luchtig geheel. Meng de opgestijfde roomkaas met de monchou-mengsel tot je een glad geheel krijgt. Verdeel de helft van deze mengsel over de taartbodem en voeg vervolgens een 1/2 blikje vlaaifruit toe (voor de vulling!) Voeg de rest van de taartmengsel toe en laat dit enkele uren in de koelkast opstijven/wegkoelen. Garneer de taart vervolgens met het vlaaifruit!
Advertenties

5 thoughts on “Monchou taart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s